Wil je meer weten? Bel of app me dan: 06 29 56 29 12

Wortelsoep met feta en amandelen

0
0 Flares 0 Flares ×

Ingrediënten voor één grote pan soep
500 gram wortelen
1 grote ui
stuk gember van 5 cm
750 ml groentebouillon
400 ml fairtrade kokosmelk
sap van 1 limoen

voor erbij
100 gram geroosterde amandelen
200 gram feta
bosje koriander

Bereidingswijze
Snij de wortel, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken.

Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg dan de wortel en gember toe. Bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de bouillon erbij totdat de groenten net onder staan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is.

Pureer de soep met de staafmixer of blender tot een mooi gladde soep.

Voeg dan de kokosmelk toe en het limoensap. Warm de wortelsoep nog even op, maar breng niet aan de kook.

Serveer de wortelsoep met geroosterde amandelen, feta in blokjes, koriander

Bron. Yellowlemontreeblog.com

Delen

Laat een reactie achter