De zomers breng ik sinds enkele jaren door in Fanghetto. Een piepklein Italiaans dorpje, het ligt 200 meter van de Franse grens. Hier laat ik me heel graag inspireren. Rondom het huis, dat van mijn ouders is, groeit een weelde aan kruiden. Zoals rozemarijn, tijm en lavendel in de natuur. De terrassen staan vol olijfbomen, vijgen, allerlei soorten pruimen, kersen, citroenen, sinaasappels en bramen. In de ochtend rijden we met de auto naar Frankrijk om croissants te halen en Franse Baguette, na het ontbijt rijden we naar Ventimigla waar een grote Italiaanse, overdekte voedselmarkt is. Eigenlijk zijn we de hele dag bezig met eten. Bedenken wat er op het menu staat voor die dag, boodschappen doen, koken en het daadwerkelijk eten.

Op deze fantastische plek bedacht ik ook om Sjalotte te beginnen. Ik gebruik een maand in de zomer om nieuwe recepten te bedenken en gerechten te leren maken. Naast koken maak ik olie van de kruiden, droog ik tomaatjes in de zon, ik probeer de heerlijke smaken gerijpt door de zomerzon te conserveren zodat jullie er van kunnen genieten in de herfst en winter.