Weekmenu

1.Borrelplankje (Muhammara met witte bonen hummus, lavash brood, olijfjes en crudite) 2.Soepje van rode paprika 3.Kruidige couscous met geroosterde groente 4.Groene salade met komkommer geroosterde nootjes 5.Gestoomde worteltjes met honingmosterd…

Zomertuin menu Tomatenkokossoepje met sereh Tabouleh salade (piment, komkommer, tomaat, paprika, ingelegde Citroën) Soba noodle salade met aubergine en mango Zoete aardappel parten met crème fraiche, sereh, limoen en…

Vanaf deze week kan je onze menu’s ook proeven in de zomertuin van Midwest. Omdat vakantie er voor velen dit jaar niet in zit, willen wij iets van dat vakantiegevoel oproepen.…

Menu week 26 Salade van watermeloen, feta, zwarte olijven, rode ui peterselie met een frisse limoendressing. Tabouleh van bulgur, peterselie, munt, tomaat, komkommer, rode ui, citroen en granaatappel Groene Gazpacho…

Vietnamese salade van dunne rijstnoedels, vol met vrolijk gekleurde groente en een frisse dressing met o.a. limoen, sesamolie en rode peper Tomatensalade van verschillende soorten en kleuren tomaten met geroosterde…

Menu week 24 Salade van linzen gedrenkt in een olie van rozemarijn, peterselie, oregano en tijm met cherry tomaten, feta, rucola en een zoetige chutney van rode ui. Friszure salade…

Menu week 23 Hoisin aubergine met pinda crunch Plaattaart met voorjaarsgroente en feta (tuinerwten, aspergetips, gekleurde tomaatjes, prei) Groen, fris soepje van prei en tuinerwten Poke bowl (vega) edame bonen,…

Menu week 22 Farro- bloemkoolsalade met verse kruiden Groene salade met mosterd dressing Frisse tomatensoep met basilicum olie Hasselback-bataten met kruidencrunch Rigatoni met supergroente pasta Triffle met zelfgemaakte Citroencake en…

Deze week hebben we weer een heerlijk menu voor je samengesteld. Je kan kiezen uit 2 heerlijke gerechten als lunch of lichte avondmaaltijd voor €7,50. Uiteraard kunnen deze gerechten worden…

Dit lunchseizoen introduceer ik: het seizoen! We zijn het echt een beetje kwijt: het hele jaar door eten we paprika, venkel, aardbeien, frambozen.. alsof seizoenen niet bestaan. Woon of werk…

Een gemengde salade met peer en geitenkaas, huisgemaakte eiersalade, mosterdmayo, kruidenboter en een rode paprikasoep.

We beginnen de week met een recept uit de delicious van januari. Een tabouleh waarin de bulgur die traditioneel gezien in het recept zit vervangen wordt door broccoli. Een knapperige…

Zoveel ik kan ga ik langs bij boerderijen om inkopen te doen. Ik krijg altijd veel inspiratie en zin om te koken als ik al die verse producten in mijn…

Zo’n heerlijke Marokkaanse gemaakt soep vandaag! Met ondermeer kikkererwten, abrikozen en kaneel. Uit het boek van Soup en zo. Aanrader!

Vanaf aanstaande maandag staat Sjalotte weer paraat voor de lunch. De zomer was heerlijk, we hebben vele nieuwe technieken en recepten uitgeprobeerd. Tomaten gedroogd in de zon, sap van allerlei…

Van 14 juli tot 4 september is Sjalotte gesloten. Na de zomer zijn wij terug met vele nieuwe recepten, heerlijke zelfgemaakte producten en frisse energie! Met vragen en reserveringen kan…

Vandaag: Mexicaanse soep van chilibonen met een salsa van mais, rode peper en een Italiaanse panzanella salade en desgewenst een stokbroodje erbij ; )

De heerlijke salade waar ik gisteravond op werd getrakteerd door Sim en Sam stond vandaag op het menu. Kikkererwten, feta, komkommer, avocado, cashewnoten, mango en peterselie met een lekker kerriesoepje…

Italië meets India: een soort van risotto salade met funghi porcini, broccoli, parmezaan en basilicum en een soep met als basis smaak tikka masala curry.

Romige courgettes-kokosmelksoep en een salade van allerlei lekkere en super gezonde granen, kiemen en noten.

Wat heerlijk, vandaag lunchen we weer in het zonnetje! Indiase kerriesoep met een salade van linzen, kikkererwten, feta, vijg, perzik, nootjes, munt en peterselie.

De soep staat alweer lekker te pruttelen (14 liter) Vandaag: rode bietensoep en pompoensalade met pitten, zachte geitenkaas en munt. De pompoensalade is uit het februarinummer van de Delicious.

Vandaag: Marokkaanse Harira uit het kookboek; The Green Kitchen Travels zie het plaatje hieronder voor het recept en een gemengde salade met avocado, cashewnoten, geraspte groente en een mosterd honing dressing.…

Vandaag: romige knolselderijsoep en een salade van pompoen, walnoot, geitenkaas, rucola, munt en witlof.

Dankjewel Marjet Wullink, Studio Bold voor de foto! Vandaag op het menu: tomaat paprikasoep met crudite, kruidenhummus en stukjes papadum

Deze lichtpittige soep heeft een basis van rode linzen, kokosmelk en kerrie achtige kruiden.

Vandaag op het menu staat een volkoren couscous met lekker veel er doorheen, zoals: abrikozen, paprika, bosui, noten, krenten en rucola daarbij heb ik een verwarmende wortelsoep gemaakt met een…

Linzensalade en tomatensoep met verse basilicum Ingrediënten voor 4 personen: Salade: 300 gram groene linzen 150 gram kikkererwten, 1 nacht in water geweekt 2 puntpaprika’s, in kleine stukjes gesneden 2…

Vandaag: Indiase kikkererwtensalade en een Mexicaanse soep van bruine bonen en gedroogde tomaten. Beide recepten komen uit het boek Vegalicious van Alice Hart. Op het boek staat een quote van…

Vandaag op het menu: een aziatische koolsalade, prachtig van kleur en een spilterwtensoep met munt en feta.

Vandaag op het menu: Noodlesalade met een limoen-soyadressing en kerrie-preisoepje. Eet smakelijk!!

Salade van linzen en kikkererwten met avocado, geitenkaas, nootjes en rucola en een tomatensoepje met verse basilicum. Deze salade maakte ik altijd met mijn collega’s bij de Dierenbescherming.

De zomers breng ik sinds enkele jaren door in Fanghetto. Een piepklein Italiaans dorpje, het ligt 200 meter van de Franse grens. Hier laat ik me heel graag inspireren. Rondom…

Ik ben al jaren een grote fan van Yvette van Boven. Haar eerste boek Home Made heb ik van voor tot achter doorgewerkt. Haar televisieprogramma Koken met Van Boven vind…

Vandaag staat er een warme salade op het menu van geroosterde tomaten, hangop en mujadara.. wat dat is? Bruine linzen met rijst, verse spinazie en een safraandressing jummm! Daarbij natuurlijk…

Vandaag een lekkere, dikke soep met rode linzen, verschillende kruiden zoals: komijn, laos, kurkuma kerrie. Met een simpele, salade van knapperige ijsbergsla, komkommer, wortel, feta met als spannende, touch een…

De boeken van de Britse Anna Jones zijn een dagelijkse inspiratiebron voor mij. Haar gerechten zijn origineel, zien er prachtig uit met veel kleur en verschillende texturen, ze zijn gezond…

Twee gerechten uit het nieuwste boek van Anna Jones, “Een nieuwe manier van koken”. Beide super creatief, mooi, gezond en heerlijk. Ik zou willen dat ik het zelf zo goed…

Pompoensoep in de herfst is altijd een feest. Vandaag heb ik hem gemaakt met uitjes, gember, sinaasappelsap en citroengras. Daarbij een salade van rosevalaardappeltjes, geroosterd met knoflook, een pittige paprikapoeder,…

Mijn linzenkokossoep is echt een winterse soep. Voedend en je wordt er weer lekker warm van. Als tegenhanger omdat het immers ook nog niet zo koud is buiten, een frisse…

Vandaag een soepje uit de koker van Soep Enzo. Simpel gezegd: spinazie, kokosmelk, een Adjuma (klein geel pepertje) en wat limoensap. Voor de salade heb ik een mix gebruikt van…

Vandaag een winters genoegen op het menu, geïnspireerd door de regen vanmorgen en de kou. Een heerlijk stamppotje van zoete aardappelen, spinazie en gedroogde tomaten met hele oude boeren kaas…

(15 porties) 6 uien, fijngesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 el zonnebloemolie 3 l groentebouillon (liefst van te voren zelf getrokken) 1,2 kilo doperwtjes (diepvries) bosje munt, blaadjes grof gehakt…

Ingrediënten voor één grote pan soep 500 gram wortelen 1 grote ui stuk gember van 5 cm 750 ml groentebouillon 400 ml fairtrade kokosmelk sap van 1 limoen voor erbij…

Tomatenvenkelsoep 6-8 personen 3 kilo vleestomaten, harde stukje bij de steel verwijderd en in grove stukken gesneden 2 venkels, stengels en onderkant verwijderd, in grove stukken gesneden 3 stengels bleekselderij…

Versterkende kokosbouillon ( Een andere kijk op eten, Anna Jones) 4 personen 2 blikken (van 400 gram) kokosmelk 1 groentebouillontablet, ik gebruik hier zelf getrokken groentebouillon 4 stengels citroengras naar…

Zoete aardappel salade (Jamie Oliver) 8 personen 4 grote zoete aardappels 1 el komijnzaad (toko, gestampt in een vijzel) 3 gedroogde pepertjes (vrij pittig! Gebruik minder of niets als je…

Harira (The Green kitchen travels) 2 el koudgeperste olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 2 grote stengels bleekselderij, fijngesneden 2 grote wortels, fijngesneden 1 el gemberpoeder 1 el…

Thaise rode linzensoep met geurige chiliolie (Plenty More, Yotam Ottolenghi) 4 pers. 120 g sugarsnaps 3 eetl. zonnebloemolie 1 middelgrote ui, in dunne ringen (160 g) 1 1/2 eetl. vegetarische rode…

(24 personen) 1 scheut olijfolie 2 preien gewassen 3 stengels bleekselderij, in stukjes 1 theelepel geelwortelpoeder 2 theelepels gemalen komijnzaad 2 theelepels zwart mosterdzaad Sap van 1 citroen 1 kilo…

Quinoa salade met daslookpesto (4 personen) 300 gram quinoa 200 gram sperziebonen, steeltjes verwijderd en in stukjes van ca. 2 cm gesneden 100 gram borlottibonen (liefst gedroogd en bereid volgens…

Rode bietensoep met limoenyoghurt (6 personen) 6 rode bieten, geschild en in stukken gesneden Flinke scheut olijfolie 1 rode ui, geschild en gesnipperd 3 kardamonpeulen, geplet zaadjes verwijderd 2 theelepels…

Wortelsalade met basilicum (6-8 personen) 3 winterpenen, geschrapt en in fijne repen gesneden met een fijnschiller 2 eetlepels goede balsamico azijn 4 eetlepels olijfolie, extra vierge 1 theelepel mosterd 1…

(4 personen) 1 ui, gesnipperd 2 preien, gewassen en in ringen 3 zoete aardappels, geschild en in stukken 2 teentjes knoflook, gehakt kokosolie 1 glas witte wijn 1 liter kalfs-…

Voor 4 personen 1 flespompoen 4 rauwe bietjes 2 pastinaken 8 wortelen 8 tenen knoflook Enkele takjes tijm Olijfolie Zeezout en versgemalen zwarte peper Voor de dressing Een bosje munt…

Het klassieke recept van risotto dat de meeste mensen wel kennen kan ook worden vervangen door gort. Gort is gepelde gerst. Gerst is een graansoort. Dit product bevat gluten maar…

(10 personen) 1 rode ui, gesnipperd 3 stengels bleekselderij, in stukjes Oregano, half bosje, steeltjes aan de onderkant verwijderd, de rest fijngesneden (blaadjes en takjes) 3 kardamonpeulen, met de vijzel…

Nullam lorem eros, posuere nec sodales at, aliquet. Ut luctus justo elit, sit amet sodales purus vulputate non.

4 personen 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngesneden Pastinaak, geschild en in grove stukken Witte bonen, gedroogd, van te voren 8 uur geweekt 3 takjes rozemarijn, geritst Runderbouillon, liefst…