(15 porties)

6 uien, fijngesneden

3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 el zonnebloemolie
3 l groentebouillon (liefst van te voren zelf getrokken)
1,2 kilo doperwtjes 
(diepvries)
bosje munt, blaadjes grof gehakt
geraspte schil van een 2 (liefst 
biologische) citroenen
4 el extra vierge olijfolie
150 g feta gebrokkeld

Fruit de ui en knoflook ± 10 min. in de olie op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat ze 4-5 min. meekoken in de soep. Doe de munt en citroenschil erbij en pureer de soep kort met een staafmixer zodat deze nog wat structuur houdt. Breng op smaak met zout en peper, sprenkel extra vierge olijfolie op en de gebrokkelde feta. Eet smakelijk!