Geroosterde favoriete wortelgroente ( Een andere kijk op eten, Anna Jones)

Voor 4 personen
1 flespompoen
4 rauwe bietjes
2 pastinaken
8 wortelen
8 tenen knoflook
Enkele takjes tijm
Olijfolie
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de dressing
Een bosje munt
1 eetl. rode wijn azijn
2 eetl. Honing
½ rode chilipeper, fijngehakt
4 eetl. Olijfolie

Verhit de oven voor op 220 graden
Snijd een schijfje van de boven- en onderkant van de pompoen af, snijd hem over de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de helften over de lengte in grote plakken. U kunt de schil erop laten zitten, omdat deze na het roosteren heerlijk smaakt. Borstel de overige groenten goed schoon en snijd ook daarvan aan beide kanten een schijfje af. Snijd de bieten en pastinaken in vieren en de wortelen over de lengte doormidden.

Verdeel alle groenten in een grote braadslee met de ongepelde tenen knoflook. Doe de tijm erbij, besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Schep alles goed door elkaar tot de groente vettig zijn en rooster de groente 50 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Maak in die tijd de dressing. Hak de munt fijn en meng hem in een kom met de overige ingrediënten.

Haal de groente als ze gaar zijn uit de oven en haal de knoflooktenen eruit. Laat de knoflook iets afkoelen en druk de inhoud dan boven de dressing uit de vliezen. Roer goed en giet de dressing over de groente; schep alles om.

Serveer de groenten in porties met een paar eetlepels yoghurt erop, bestrooi met pompoenpittenen geef er al u wilt wat geroosterd brood bij om alles op te deppen.