(24 personen)
1 scheut olijfolie
2 preien gewassen
3 stengels bleekselderij, in stukjes
1 theelepel geelwortelpoeder
2 theelepels gemalen komijnzaad
2 theelepels zwart mosterdzaad
Sap van 1 citroen
1 kilo kikkererwten ( gedroogd, 8 uur geweekt in koud water en 1 uur gekookt)
3 rundvleesbouillontabletten
5 handen verse spinazie
Zet een grote pan op het vuur. Voeg het scheutje olijfolie toe en draai het vuur halfhoog. Smoor de prei samen met de bleekselderij tot de prei zacht is en lekker begint te geuren. Voeg de specerijen toe en bak deze een paar minuten mee. Knijp boven de pan 1 citroen uit en roer daarmee alle specerijen los van de bodem.
Voeg dan de helft van de gekookte kikkererwten toe, anderhalf liter water en de rundvleesbouillontabletten. Laat het geheel 20 minuten koken draai daarna het gas uit. Mix de soep met de staafmixer. Als de soep mooi en glad is voeg je de andere helft van de kikkererwten toe. Zet op halfhoog gas. Als de soep begint te koken draai je het vuur zachter en voeg de spinazie toe. De soep is klaar als de spinazie donkergroen gekleurd is.