Voor 4 personen
200 gr (parel)gort
4 stengels bleekselderij (blaadjes eraf en apart houden, in kleine blokjes)
4 eetl. Olijfolie
3 eetl. Sherry azijn
2/3 theelepel piment
3 eetl. Fijngehakte dille
3 eetl. Fijngehakte peterselie
300 gr granaatappelpitten ( 1 grote granaatappel)
Zout en zwarte peper
1 blok Feta
2 handen vol geroosterde noten
Was de gort onder koud water, doe hem in een middelgrote pan en overgiet hem met water. Laat de gort in 30-35 minuten beetgaar koken
Giet de korrels af en doe ze in een kom. Voeg de bleekselderij toe, olijfolie, azijn, piment, en een beetje zout en peper aan de nog hete gort. Schep alles door elkaar en laat hem koud worden
Schep als de salade koud is de kruiden, selderijblad en granaatappelpitten er doorheen. Proef of er nog zout en peper bij moet en schep de salade op. Kruimel als laatste de feta er bovenop en de noten.