4 personen
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
Pastinaak, geschild en in grove stukken
Witte bonen, gedroogd, van te voren 8 uur geweekt
3 takjes rozemarijn, geritst
Runderbouillon, liefst van te voren zelf getrokken
Flinke snuf zeezout
Vers gemalen peper
Fruit de ui en de knoflook samen op halfhoog vuur. Voeg vervolgens de pastinaak toe met de geweekte witte bonen en de rozemarijn. Bak deze een paar minuten mee met de ui en knoflook. Voeg de runderbouillon toe. Laat het geheel minimaal een uur koken. Als de bonen zacht zijn schep je de helft van de groente uit de pan laat deze even rusten in een kom. Pureer ondertussen de overgebleven groente – nog in de pan – fijn met de staafmixer. Voeg als je een mooie gladde soep hebt de overgebleven groente toe. Breng ten slotte de soep op smaak met peper en zout.