Zoete Bataatsoep met cashewnoten (Homemade, Yvette van Boven)

(4 personen)

1 ui, gesnipperd

2 preien, gewassen en in ringen

3 zoete aardappels, geschild en in stukken

2 teentjes knoflook, gehakt

kokosolie

1 glas witte wijn

1 liter kalfs- of kippenbouillon

1 blaadje laurier

snuf cayennepeper, naar smaak

1 blik kikkererwten, 400 gram

een paar takjes verse oregano

Voor het serveren

4 eetl. cashewnoten

1 lepel kokosolie

Zeezout

 

Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in de kokosolie en blus af met witte wijn. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier en een snuf cayennepeper toe. Laat 25 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer met de staafmixer de andere helft. Schep nu de achtergehouden helft weer terug en voeg de kikkererwten en een paar blaadjes verse oregano toe. Serveer de soep in een ruime kom met een eetlepel cashewnoten, even gebakken in kokosolie en een beetje zeezout erover.