(4 personen)
1 ui, gesnipperd
2 preien, gewassen en in ringen
3 zoete aardappels, geschild en in stukken
2 teentjes knoflook, gehakt
kokosolie
1 glas witte wijn
1 liter kalfs- of kippenbouillon
1 blaadje laurier
snuf cayennepeper, naar smaak
1 blik kikkererwten, 400 gram
een paar takjes verse oregano
Voor het serveren
4 eetl. cashewnoten
1 lepel kokosolie
Zeezout
Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in de kokosolie en blus af met witte wijn. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier en een snuf cayennepeper toe. Laat 25 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer met de staafmixer de andere helft. Schep nu de achtergehouden helft weer terug en voeg de kikkererwten en een paar blaadjes verse oregano toe. Serveer de soep in een ruime kom met een eetlepel cashewnoten, even gebakken in kokosolie en een beetje zeezout erover.