Dit lunchseizoen introduceer ik: het seizoen! We zijn het echt een beetje kwijt: het hele jaar door eten we paprika, venkel, aardbeien, frambozen.. alsof seizoenen niet bestaan. Woon of werk je in Amsterdam dan krijg je al helemaal weinig mee van het wisselen van de jaargetijden. En niet dat dat verkeerd is -aardbeien kunnen ook in april lekker zijn- toch is het fijn om te genieten van een nieuwe periode. Afgelopen maanden ben ik daarom op zoek gegaan naar biologisch telende boerderijen in de omgeving van Amsterdam waarvan ik elke week verse aanvoer van prachtige groenten en fruit krijg. Knisperend vers van het land, uit de volle klei en rond van smaak!
Het voelt zo goed om wekelijks bij Hoeve de vogel langs te gaan. Marianne heeft dan weer een rijkdom aan net geteelde groente voor mij uitgestald. Deze groente zijn zo vol van smaak en kleur dat ze bereiden een dankbare taak is, ze hebben niet veel toevoegingen nodig om het fantastisch te doen in een salade of soep.